7 Stappenplan

 1. Goede vaste ondergrond! Meestal word de “bedding” gemaakt door de bouwheer. Indien dit niet mogelijk is beschikken wij zelf over de machines om grondwerken uit te voeren.
 2. Plaatsen van bekisting ( behalve in woningen). Bij niveauverschillen, worden deze weggewerkt met inoxprofielen.
 3. Plaatsen van netten op afstandhouders.
 4. Storten van het beton ( meestal met behulp van een betonpomp). Op manuele wijze een met behulp van een lasertoestel wordt vervolgens de beton genivelleerd.
 5. Polieren van beton: Voordraaien van de beton, instrooien dan de kwartslaag vermengd met cement en eventuele kleurstoffen. Deze droge cementrijke mengeling wordt handmatig verspreid over de nog natte vloer. Opnieuw wordt er met de poliermachine ‘gedraaid’ totdat de toplaag zich vermengd heeft met de aanwezige nattere laag van de beton. Op dezenwijze krijgt men een perfecte aanhechting van de uitgestrooide toplaag met de ondervloer. Na verdere uitdroging ( enige tijd ), wordt er opnieuw met de poliermachine gedraaid, en dit word herhaald tot men het gewenste resultaat bekomen heeft. Aangezien men met de machines niet helemaal tot de kant van de vloer kan geraken, dienen deze kanten steeds manueel gepolierd te worden. Met een spaan wordt de vloer handmatig bewerkt tot men bijna hetzelfde gladde effect verkrijgt. Dit manuele kantenwerk is even belangrijk als het polieren van de vloer met de machine. Maar toch moeten we realistisch zijn, dat dit in de praktijk bij veel aannemers in dezelfde branche, dit vaak wordt nagelaten van degelijk uit te voeren
 6. De vloer is af! Nadat een vloer is afgewerkt, wordt de vloer nabehandeld met een curing compound of impregnatie. Deze dient om te voorkomen dat het betonoppervlak te snel uitdroogt,  met barsten en scheuren tot gevolg. Curing compound slijt er af ( op toplaag ), impregnatie daartegen trekt in de toplaag en kristalliseert.  Daardoor word de toplaag sterker en beter beschermd. Na de impregnatie kan men 30 dagen later , nog een microfilm laten plaatsen, zodanig dat de vloer volledig is bestand tegen vlekken en dergelijke. Dit is vooral belangrijk voor woningen!
 7. Inzagen van de vloer ( standaard zaaguitzettingen of tegelvorm) De vloer wordt netjes ingezaagd zodat de beton kan werken. Standaard zaagsneden worden meestal uitgevoerd op; Hoeken, Putten, vloeren groter dan 25m² ( dan word deze verdeeld in vakken om scheuren en barsten te voorkomen!)( Let op: Voor woningen met vloerverwarming, geldt de het inzagen van 25m² NIET! deze mogen maximum 3.5m x 3.5m zijn.) Tegelmotief: Dit is op de moment de meest gebruikte methode voor woningen, terrassen en opritten. Er word met de hand en lat, uitgetekend welke grotte van tegels men wenst. Daarna worden deze lijnen gezaagd, met als gevolg dat het net tegels lijken. Meest gebruikt zijn tegels van 1m x 1m. Maar alles is bespreekbaar! Al onze vloeren worden achteraf, bij het verwijderen van de bekisting, ook nog eens afgebraamd, zodanig dat de kanten niet kunnen afbrokkelen.
 8. Nabehandeling van de betonvloer om waterafstotend en vlekvrij te maken: StoneTeam Protect werd ontwikkeld als complementair product om betonvloeren te onderhouden die met betonverharder, StoneTeam Li, behandeld zijn. Een met verharder behandelde betonvloer blijft na initiele behandeling met StoneTeam Protect tot 6 maand lang nog verder op sterkte komen en verdichten. StoneTeam Protect weerstaat olie en watergebonden vervuiling en zorgt voor een makkelijk onderhoud van de vloer. Wanneer dit samen gebruikt wordt met Stoneteam Li zal dit zorgen voor een extra bescherming gedurende de initiele chemische reactie van de verharder.

tips en nabehandeling van de vloeren

 • Gebruik nooit producten zoals : javel, cementsluierverwijderaar of andere chemische producten op een betonvloer
 • Blijf de vloer na plaatsing en behandeling reinigen met de bijhorende zeep die bij ons te verkrijgen is. Dit product noemt ‘StoneTeam Protect’ werd ontwikkeld als complementair product om betonvloeren te onderhouden die met betonverharder, StoneTeam Li, behandeld zijn. Een met verharder behandelde betonvloer blijft na initiele behandeling met StoneTeam Protect tot 6 maand lang nog verder op sterkte komen en verdichten. StoneTeam Protect weerstaat olie en watergebonden vervuiling en zorgt voor een makkelijk onderhoud van de vloer. Wanneer dit samen gebruikt wordt met Stoneteam Li zal dit zorgen voor een extra bescherming gedurende de initiele chemische reactie van de verharder.
 • Maak nooit gebruik van een hogedrukreiniger , bij het verwijderen van vuil op de vloer. Deze zal stilaan de toplaag verwijderen
 • Bij pas geplaatste vloeren , dek ‘nooit’ de vloer volledig af !! Indien men er op werkt , plaats een bescherming, maar haal deze op het einde van de dag , weer weg. Anders ontstaat er ‘salpetervorming’ en deze duurt soms heel lang , vooraleer deze volledig verwijderd is.
 • Laat pas geplaatste vloeren als het kan ( na plaatsen van vloer en/of nabehandeling ) gedurende een 10-tal dagen volledig tot rust komen. Dit zal na verloop van tijd , zijn dienst bewijzen
 • MEN KAN NOOIT OF TE NIMMER GARANDEREN DAT ER  BARSTEN , KRIMPSCHEUREN KUNNEN ONTSTAAN – we proberen dit zoveel mogelijk te beperken door het staal aan te passen , betonsamenstelling , zaaguitzettingen te plaatsen