7 Stappenplan

  1. Goede vaste ondergrond! Meestal word de “bedding” gemaakt door de bouwheer. Indien dit niet mogelijk is beschikken wij zelf over de machines om grondwerken uit te voeren.
  2. Plaatsen van bekisting ( behalve in woningen). Bij niveauverschillen, worden deze weggewerkt met inoxprofielen.
  3. Plaatsen van netten op afstandhouders.
  4. Storten van het beton ( meestal met behulp van een betonpomp). Op manuele wijze een met behulp van een lasertoestel wordt vervolgens de beton genivelleerd.
  5. Polieren van beton: Voordraaien van de beton, instrooien dan de kwartslaag vermengd met cement en eventuele kleurstoffen. Deze droge cementrijke mengeling wordt handmatig verspreid over de nog natte vloer. Opnieuw wordt er met de poliermachine ‘gedraaid’ totdat de toplaag zich vermengd heeft met de aanwezige nattere laag van de beton. Op dezenwijze krijgt men een perfecte aanhechting van de uitgestrooide toplaag met de ondervloer. Na verdere uitdroging ( enige tijd ), wordt er opnieuw met de poliermachine gedraaid, en dit word herhaald tot men het gewenste resultaat bekomen heeft. Aangezien men met de machines niet helemaal tot de kant van de vloer kan geraken, dienen deze kanten steeds manueel gepolierd te worden. Met een spaan wordt de vloer handmatig bewerkt tot men bijna hetzelfde gladde effect verkrijgt. Dit manuele kantenwerk is even belangrijk als het polieren van de vloer met de machine. Maar toch moeten we realistisch zijn, dat dit in de praktijk bij veel aannemers in dezelfde branche, dit vaak wordt nagelaten van degelijk uit te voeren
  6. De vloer is af! Nadat een vloer is afgewerkt, wordt de vloer nabehandeld met een curing compound of impregnatie. Deze dient om te voorkomen dat het betonoppervlak te snel uitdroogt,  met barsten en scheuren tot gevolg. Curing compound slijt er af ( op toplaag ), impregnatie daartegen trekt in de toplaag en kristalliseert.  Daardoor word de toplaag sterker en beter beschermd. Na de impregnatie kan men 30 dagen later , nog een microfilm laten plaatsen, zodanig dat de vloer volledig is bestand tegen vlekken en dergelijke. Dit is vooral belangrijk voor woningen!
  7. Inzagen van de vloer ( standaard zaaguitzettingen of tegelvorm) De vloer wordt netjes ingezaagd zodat de beton kan werken. Standaard zaagsneden worden meestal uitgevoerd op; Hoeken, Putten, vloeren groter dan 25m² ( dan word deze verdeeld in vakken om scheuren en barsten te voorkomen!)( Let op: Voor woningen met vloerverwarming, geldt de het inzagen van 25m² NIET! deze mogen maximum 3.5m x 3.5m zijn.) Tegelmotief: Dit is op de moment de meest gebruikte methode voor woningen, terrassen en opritten. Er word met de hand en lat, uitgetekend welke grotte van tegels men wenst. Daarna worden deze lijnen gezaagd, met als gevolg dat het net tegels lijken. Meest gebruikt zijn tegels van 1m x 1m. Maar alles is bespreekbaar! Al onze vloeren worden achteraf, bij het verwijderen van de bekisting, ook nog eens afgebraamd, zodanig dat de kanten niet kunnen afbrokkelen.